Loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding betekent dat je je afvraagt wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en welke andere mogelijkheden er zijn. En ook hoe je dat kunt bereiken. Dat doe je niet alleen, maar samen met mij als coach.

De coachsessies zijn gericht op het hier en nu. Alles wat zich aandient tijdens het coachgesprek geeft richting aan het coachproces. Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat er een relatie wordt gelegd tussen wat je wilt in je werk en wie jij bent als persoon. Dat levert zelfkennis op die oplossingen biedt voor terugkerende patronen en vragen. Andere kenmerken zijn persoonlijk, openminded, veilige leeromgeving, zorgvuldig en resultaatgericht.

Fase 1 Wie ben ik?

In de eerste fase brengen we je persoonlijkheid in kaart. Bewustwording van je waarden en je overtuigingen zijn enkele aandachtspunten in deze fase. Jouw loopbaanwaarden en persoonlijke drijfveren en missie brengen we in kaart. Maar ook: wat voor type mens ben je? Wat voor kernkwaliteiten heb je in huis? Wat zijn je competenties en talenten? Heb je die allemaal al ontdekt of heb je er nog een aantal verstopt? Met andere woorden: zijn er kwaliteiten die niet manifest aanwezig zijn? Wat is jouw passie? Dit ga je samen met mij ontdekken.

Ik vertel je over de arbeidsmarkt en de mogelijkheden.

Na deze fase weet je:

  • Waar jij voor staat in het leven
  • Wat voor jou moet terugkomen in je werk
  • De basis voor je latere keuzes
  • Jouw TOP 10 persoonlijke kernwaarden
  • De kern van wie jij bent
  • Wat je uitstraalt naar de buitenwereld, privé en op je werk
  • Wat jou motiveert

Fase 2 Wat wil ik?

In de tweede fase van het coachtraject wordt gekeken naar je interesses en hoe die zijn te koppelen aan beroepen, branches en de bedrijfscultuur. Er wordt rekening gehouden met je huidige situatie en je opleidingsachtergrond, maar ook met jouw persoonlijkheid en je interesses en affiniteiten. Vervolgens wordt er gekeken naar concrete, realistische mogelijkheden voor werk “wat kan ik?”

Na deze twee onderzoeksfases ontstaat een persoonlijk marketingprofiel.

Personal branding

Dan gaan we kijken waar dit profiel past. Dat is de vraag bij dit onderdeel. Samen bespreken we waar de mogelijkheden liggen en de belemmeringen en kunnen er al keuzes worden gemaakt. Want je zult zien hoe snel inzichtelijk kan worden gemaakt welke ontwikkeling je al hebt doorgemaakt. Om uiteindelijk een doorstapje te maken naar jouw potentieel oftewel: jouw UNIEKE bijdrage.


Ik heb bij Sharon een traject van 3 maanden gevolgd. Ik liep zelf erg vast met wat ik wil op werkgebied en wist niet hoe ik dit zelf moest aanpakken of waar te beginnen. Ik was onrustig en had geen werkplezier meer. Sharon heeft mij zelf laten inzien dat de antwoorden al in mezelf zitten. Dit heeft mij een helder en duidelijk beeld gegeven wie ik ben als persoon, wat ik belangrijk vind, wat ik wil en wat ik te bieden heb, nu en in de toekomst. Sharon straalt positiviteit en rust uit en zet je aan het denken. Ik heb een fijne ontdekkingstocht gemaakt.

Romana Roos

Romana Roos


Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in. Zodat je antwoord krijgt op je vragen over loopbaancoaching en te ervaren wat ik voor jou kan betekenen.